TVL – Toeleveringsbedrijf Van Landuyt Kalkensteenweg 21b, 9230 Wetteren (België) +32(0)9/369.46.22 tvl@tvl-vanlanduyt.be
Engagement

Engagement

Twee studenten bouwen huis in Tanzania

TVL steunt het project van de 2 scoutsvrienden Robbe Stalpaert en Robbe Vandenberghe. Beide studenten volgen de opleiding Bouwkunde aan de Odisee Hogeschool in Aalst en trekken in 2019 voor 4.5 maand naar Tanzania om ter plaatse een huis te bouwen voor een plaatselijke familie. Deze familie leeft momenteel in een vervallen woning in Shimbwe, aan de flank van de Kilimanjaro. Ze hebben van de plaatselijke overheid een stuk grond gekregen, maar hebben de financiële middelen niet om er iets op te bouwen. Het wordt een huis waarin 3 generaties zullen samenwonen.

Foto: © JVW, het Nieuwsblad, 24/08/2018

Sponsoring van tandemduo Griet Hoet (visuele handicap) en Anneleen Monsieur (pilote)

TVL sponsort het tandemduo Griet Hoet en Anneleen Monsieur. Op het wereldkampioenschap 2018 Para-Cycling Track in Rio De Janeiro hebben ze niet minder dan drie medailles in de wacht gesleept.

Griet Hoet

Griet Hoet is 39 jaar oud. Zij is leerkracht lager onderwijs en werkt in een type 1 school (kinderen met licht mentale beperkingen) in Gent. Ze groeide op in Wetteren-ten-Ede en woont nu in Destelbergen.

Ongeveer 10 jaar geleden werd er bij haar Retinitis Pigmentosa vastgesteld. Dit is een oogziekte waarbij het gezichtsveld langzaam kleiner wordt met als uiteindelijk resultaat kokerzicht. Daarnaast is ze ook nachtblind.

Volgende foto’s geven een duidelijk beeld van de ziekte overdag.

Er is jammer genoeg medisch geen oplossing die de ziekte kan stoppen.  Om die reden probeert ze om met haar beperking te leren leven en haar leven een beetje te herorganiseren.  Het vergt toch wat aanpassingen: zo helpt haar blindenstok haar bij het stappen, en doet ze haar verplaatsingen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer.

Anneleen Monsieur

Anneleen Monsieur is 39 jaar oud. Ze is opgegroeid in Melle en woont daar nu nog altijd.  Ze studeerde graduaat landbouw en biotechnologie en is  nu tewerkgesteld bij Parantee – Psylos.

Sport maakte en maakt naast de jeugdbeweging een groot deel uit van haar leven.  Ze beoefende doorheen de jaren basketbal, rugby, voetbal, recreatief MTB’en.  Sinds een 3-tal jaren heeft ze haar passie gevonden in het tandemrijden.

Waterput in Serabit / Sinaai woestijn Egypte

TVL steunt samen met enkele andere bedrijven de bouw van een waterput en reservoir in Sebarit ( Sinaai woestijn Egypte ). Op deze manier kan de gemeenschap overleven zonder al het water te moeten invoeren. Dit is ook een stimulans voor de werking van de plaatselijke school.

Fair Trade gemeente Wetteren

Gerealiseerd met de steun van Met de steun van FIT Vlaanderen